Nieuwsbrief inschrijving
Newsletter signup

QWIC zet zich in om mensen te verleiden vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan.

 

QWIC is opgericht in 2006 door Michiel hartman en Taco Anema. Een fietstocht van Beiroet naar Beijing zorgde voor de inspiratie om QWIC op te zetten. Beide oprichters kennen elkaar van de Technische Universiteit Delft. Met die universiteit werken ze nog steeds nauw samen.

Bij QWIC geloven we dat elektrisch rijden de huidige problemen van de files, de lokale vervuiling, maar ook de CO2 uitstoot sterk kan reduceren.

Mobiliteit is één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden verkeers- en parkeerproblemen. Dit vergroot de druk die op het milieu komt te liggen. De milieu-eisen worden strenger en de fossiele brandstoffen schaars en duur. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport.

De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand voor het gebruik van de elektrische fiets.

Met elke QWIC rijd je zonder te zweten naar je werk. Met de ondersteuning aan heb je nooit meer wind tegen, is geen heuvel of brug te hoog en zoef je ontspannen direct van A naar B. Na een lange werkdag terug naar huis even stoom afblazen met de ondersteuning uit.

QWIC zet zich in om mensen te verleiden vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan. Door het gebruik van designelementen en innovaties uit de auto-industrie tillen wij de elektrische fiets naar een hoger niveau. Hiermee bieden wij een serieus alternatief voor de auto.

Quality With Innovative Convenience.

Modern design

Research & Development

 

Een gepassioneerd team van designers en engineers werkt vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van innovatieve en onderscheidende tweewielers. Door innovatieve elektrische fietsen te ontwikkelen maken we producten die niet alleen duurzaam maar ook leuk zijn om te hebben en omt e rijden. Wie zien het asls en modern ambacht waarmee we elkaar en onze klanten kunnen insprireren.

Liefde voor het vak

Dutch Craftmanship

 

Elk handgemaakt frame wordt uitvoerig getest op kwaliteit, stijfheid en rijeigenschappen. Het lichtgewicht aluminium frame heeft inwendige versterkingen voor verhoogde stijfheid en wendbaarheid. Een vakman die het handgemaakte frame van begin tot eind gebouwd heeft. Een tweede persoon die de fiets volledig checkt en test.

Passie & Vakmanschap

Taco co-founder

"Wij verleiden automobilisten"

 

“De vele prijzen, goede consumentenrevies en feedback van de afgelopen jaren hebben ons uitgedaagd om onze elektrische fietsen wederom naar een hoger niveau te tillen. Met de nieuwe accutechniek, verbeterde rijeigenschappen, moderne gadgets en het stijlvolle, moderne uiterlijk denken wij de automobilist te kunnen verleiden om vaker de fiets te pakken.”

Taco Anema, CEO en Co-founder QWIC.

Onderscheiden Design

De elektrische fietsen van QWIC kenmerken zich dankzij het moderne uiterlijk. Geïntegreerde kabelsgeleiders zorgen ervoor dat de kabels bijna onzichtbaar zijn  design open kettingkast welke op de juiste plekken de ketting omsluit. Elke fiets is tot in detail verfraaid met onder andere ingelege logo’s van verchroomd en geborsteld aluminium. Dit unieke en stoere design van de Premium Series elektrische fietsen is beloond met de Red Dot Product Design Award 2014.

QWIC A2.1 | Winnaar Red Dot Design Award 2014

QWIC Design award
Skip to toolbar